All publications from the School of Life Sciences and Facility Management
-
2013.
Systemanalyse als Werkzeug zur Organisations- und Teamentwicklung
.
In:
Eberhardt, Daniela, ed.,
Unternehmenskultur aktiv gestalten : Praxisfälle aus Wirtschaft, öffentlichem Dienst, Kultur und Sport.
Heidelberg:
Springer.
pp. 47-59.
Available from: https://doi.org/10.1007/978-3-642-40910-3_5
-
Eibl, Dieter; Eibl, Regine; Eisenkrätzer, Detlef; Tiemann, Karin,
2013.
TAK „Single-Use-Technologien in der biopharmazeutischen Produktion“.
BIOspektrum.
19(4), pp. 454-455.
Available from: https://doi.org/10.1007/s12268-013-0334-9
-
Rimann, Markus; Angres, Brigitte; Patocchi-Tenzer, Isabel; Braum, Susanne; Graf-Hausner, Ursula,
2013.
TEDD - innovation network for 3D cell cultivation : 3D cell culture for drug development.
Chimia.
67(11), pp. 822-824.
Available from: https://doi.org/10.2533/chimia.2013.822
-
Duyne Barenstein, Jennifer E.; Trachsel, Sonja,
2013.
.
In:
Duyne Barenstein, Jennifer E.; Leemann, Esther, eds.,
Post-disaster reconstruction and change : communities' perspectives.
Boca Raton:
CRC Press.
pp. 157-176.
-
2013.
In:
ProSweets, Cologne, Germany, 27-30 January 2013.
-
Rezzonico, Fabio; Duffy, Brion,
2013.
Thirteenth international workshop on fire blight.
Chronica Horticulturae.
53(4), pp. 40-41.
-
Yildirim, Selçuk; Kündig, Rene; Renke, Nadine; Kinner, Mathias; Kleinert, Michael,
2013.
In:
Tagung für Arbeitsgemeinschaft für Getreideforschung (AGF), Bingen, Deutschland, 2013.
-
Clivaz, Christophe; Rupf, Reto; Siegrist, Dominik, eds.,
2013.
Rapperswil:
Institut für Landschaft und Freiraum.
ISBN 978-3-9523972-5-1.
-
Krebs, Rolf; Baier, Urs; Deller, Annica; Escala, Marina; Floris, Julien; Gerner, Gabriel; Hartmann, Frank; Hölzl, Britta; Kohler, Christoph; Kühni, Martin; Stucki, Matthias; Wanner, Rahel,
2013.
Schriftenreihe Erneuerbare Energien, Bodenökologie und Ökotechnologie
.
Winterthur:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-4975
-
Coenen, Christian; Waldburger, Doris; Pfammatter, Sandra,
2013.
Wie FM-Kunden und FM-Mitarbeiter von einer ganzheitlichen Führungskultur profitieren.
Facility Management.
2013(1), pp. 42-43.
-
2013.
Workplace Management : eine Erweiterung des FM-Aufgabenspektrums.
Facility Management.
2013(5), pp. 25-27.
Available from: http://www.facility-management.de/artikel/fm_Workplace_Management_1801931.html
-
2013.
Zero Emission Building – Integrating Sustainable Technologies and Infrastructure Systems [paper].
In:
Kang, Ji-Eun; Schuetze, Thorsten, eds.,
Zero Emission Building – Integrating Sustainable Technologies and Infrastructure Systems : Proceedings of the 1st International Symposium (Workshop 1).
1st International Symposium: Zero Emission Building – Integrating Sustainable Technologies and Infrastructure Systems, Seoul, 15 January 2013.
Seoul:
Sungkyunkwan University.
pp. 255-264.
-
2013.
Zur Überwinterungsstrategie des Alpensteinbocks.
FaunaFocus.
2013(1).
-
Gille, Doreen; Piccinali, Patrizia; Brombach, Christine,
2012.
Milch- und Zwischenmahlzeitenkonsum der Schweizer Generation 50+.
Ernährung im Fokus.
2012(12), pp. 14-18.
-
Tschudi, Fridolin; Stamer, Andreas,
2012.
Der Kenntnisstand zu Tierschutz und Welfare in der Speisefischproduktion.
Frick:
FiBL Forschungsinstitut für biologischen Landbau.
Available from: http://orgprints.org/21717/
-
2012.
Verpackung gegen Lebensmittelverschwendung.
In:
Zibelemärit-Tagung, Bern, 27. November 2012.
-
Dierkes, Georg; Bongartz, Annette; Guth, Helmut; Hayen, Heiko,
2012.
Journal of Agricultural and Food Chemistry.
60(1), pp. 394-401.
Available from: https://doi.org/10.1021/jf203406s
-
2012.
Future Directions in Food Packaging.
In:
Wädenswiler Lebensmitteltagung: Zukunftsfähige Lebensmittel und demographischer Wandel, Wädenswil, 15. November 2012.
-
Renke, Nadine; Gsell, Vanessa; Yildirim, Selçuk,
2012.
Application of oxygen scavengers to prevent the discolouration of ham [poster].
In:
5th International Symposium on Food Packaging, Berlin, Germany, 14-16 November 2012.
-
Badertscher, Remo; Lerf, Reto; Delfosse, Daniel; Adlhart, Christian,
2012.
Grafting of α-tocopherol upon γ-irradiation in UHMWPE probed by model hydrocarbons.
Polymer Degradation and Stability.
97(11), pp. 2255-2261.
Available from: https://doi.org/10.1016/j.polymdegradstab.2012.07.040
-
Coenen, Christian; Waldburger, Doris; Pfammatter, Sandra,
2012.
Gute Führung steigert die Kundenorientierung.
IO Management Zeitschrift.
2012(6), pp. 36-39.
-
Kellerhals, Markus; Baumgartner, Isabelle; Leumann, Lucie; Lussi, Luzia; Patocchi, Andrea; Le Roux, Pierre-Marie; Egger, Simon; Christen, Danilo; Leumann, Reto; Kobelt, Markus; Weber, Michael; Fahrentrapp, Johannes; Boggini, Giovanni; Gessler, Cesare,
2012.
Sélection de variétés de fruits tolérantes au feu bactérien.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture.
44(6), pp. 350-356.
Available from: http://www.revuevitiarbohorti.ch/artikel/2012_06_f_309.pdf
-
Malang, Saskia; Grattepanche, Frank; Mendez, Viktoria; Yildirim, Selçuk; Lacroix, Christophe,
2012.
In:
V. Symposium on Sourdough, Cereal Fermentation for Future Foods, Helsinki, Finland, 10-12 October 2012.
-
Sych, Janice Marie; Popp, Stephan; Bongartz, Annette; Mathias, Mathias; Grattepanche, Franck,
2012.
The important role of sensory evaluation in the development of novel multifunctional ingredients [poster].
In:
5th European Conference on Sensory and Consumer Research, Bern, Switzerland, 9-12 September 2012.
-
Cezanne, Marie-Louise; Stolz, H.; Jahrl, I.; Baumgart, L.; Bongartz, Annette; Kretzschmar-Rüger, U.,
2012.
Consumer sensory expectations of Swiss organic yoghurt [poster].
In:
5th European Conference on Sensory and Consumer Research, Bern, Switzerland, 9-12 September 2012.
Bundesverband Naturkost Naturwaren.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-1844