Beatrice Baumer
Beatrice Baumer
ZHAW
School of Life Sciences and Facility Management
Research Group for Food Technology
8820 Wädenswil
Projects
- CREATE – Microorganisms to foster pulses-based healthy food / Team member / abgeschlossen
- Food for Future / Team member / abgeschlossen
Publications
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Schmid, Tamara; Baumer, Beatrice; Rüegg, Ramona; Näf, Patrick; Kinner, Mathias; Müller, Nadina,
2020.
International Journal of Food Science & Technology.
55(8), pp. 2990-2999.
Available from: https://doi.org/10.1111/ijfs.14564
-
Battaglia Richi, Evelyne; Baumer, Beatrice; Conrad, Beatrice; Darioli, Roger; Schmid, Alexandra; Keller, Ulrich,
2015.
Gesundheitliche Aspekte des Fleischkonsums.
Schweizerisches Medizin-Forum.
15(24), pp. 566-572.
Available from: https://doi.org/10.4414/smf.2015.02296
-
Battaglia Richi, Evelyne; Baumer, Beatrice; Conrad, Beatrice; Darioli, Roger; Schmid, Alexandra; Keller, Ulrich,
2015.
Health risks associated with meat consumption : a review of epidemiological studies.
International Journal for Vitamin and Nutrition Research.
85(1-2), pp. 70-78.
Available from: https://doi.org/10.1024/0300-9831/a000224
-
Gubesch, Michaela; Theler, Barbara; Mathis, Alex; Dutta, Manjula; Baumer, Beatrice; Holzhauser, Thomas; Vieths, Stefan; Ballmer-Weber, Barbara K.,
2007.
Allergy.
62(11), pp. 1243-1250.
Available from: https://doi.org/10.1111/j.1398-9995.2007.01474.x
-
Müller, Claudia; Zbinden, Erich; Beretta, Claudio; Baumer, Beatrice,
2024.
In:
61. Wissenschaftlicher Kongress der DGE, Kassel, Deutschland, 4.-6. März 2024.
-
Sych, Janice Marie; Baumer, Beatrice; Steinemann, Nina; Küttel-Wuillemin, Martina; Bärlocher, Kurt; Brombach, Christine,
2015.
In:
12th European Nutrition Conference FENS, Berlin, 20-23 October 2015.
Available from: https://doi.org/10.1159/000440895
-
Brombach, Christine; Böttcher, Normen; Good, Stephanie; Meier, Sibylle; Müller, Claudia; Steinemann, Nina; Sych, Janice Marie; Baumer, Beatrice,
2010.
Development of an online food frequency questionnaire for Switzerland [poster].
In:
47. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung, Jena, Deutschland, 11.-12. März 2010.
-
Müller, Claudia; Stucki, Matthias; Zehnder, Patrizia; Ebker, Jona; Wohlleben, Marie; Baumer, Beatrice,
2016.
Der "Menü-Nachhaltigkeits-Index".
Ernährungs Umschau.
2016(10), pp. 198-205.
-
Baumer, Beatrice; Brombach, Christine; Knöbel, Henriette; Lipp, Beatrice; Sych, Janice Marie,
2015.
Kriterien zur Beurteilung für das an Kinder gerichtete Lebensmittelmarketing : Endbericht.
Wädenswil:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
-
Baumer, Beatrice,
2014.
Defining nutrition competence : is a conceptual framework possible? [poster].
In:
Proceedings of the German Nutrition Society : Abstractband zum 51. Wissenschaftlichen Kongress.
51. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung, Paderborn, Deutschland, 12.-14. März 2014.
Bonn:
Deutsche Gesellschaft für Ernährung.
pp. 87.
Proceedings of the German Nutrition Society ; 19.
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Baumer, Beatrice,
2006.
Zusatzstoffe in Lebensmitteln - positiv oder negativ?.
Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin.
2006(3+4), pp. 29-33.
Available from: https://www.rosenfluh.ch/media/ernaehrungsmedizin/2006/03-04/Zusatzstoffe-in-Lebensmitteln-positiv-oder-negativ.pdf
-
Müller, Claudia; Berger, Verena; Schmutz, Christa; Baumer, Beatrice,
2018.
In:
55. Wissenschaftlicher Kongress der Deutschen Gesellschaft für Ernährung, Stuttgart, Deutschland, 7.-9. März 2018.
Bonn:
Deutsche Gesellschaft für Ernährung.