Nina Julius
Nina Julius
ZHAW
Life Sciences und Facility Management
Forschungsgruppe für Lebensmittel-Sensorik
8820 Wädenswil
Netzwerk
Mitglied in Netzwerken
- IG Sensorik
- SGLWT
Projekte
- Decoding of flavour properties of selectecd cocoa liquors / Teammitglied / laufend
- Zuckerreduktion in Frühstückscerealien: Technologische Machbarkeit und sensorische Wahrnehmung / Teammitglied / abgeschlossen
Publikationen
-
Wallner, Marlies; Julius, Nina; Pelayo, Raquel; Höfler, Christina; Berner, Simon; Rehorska, René; Fahrner, Lisa; Maunz, Susanne,
2023.
Liking and description of pasta sauces with varying mealworm content.
Foods.
12(17), S. 3202.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.3390/foods12173202
-
Wendelin, Martin; Bauer, Andrea; Buchinger, Elisabeth; Danner, Lukas; Derndorfer, Eva; Thi Minh Hang, Vu; Hopfer, Helene; Wallner, Marlies; Jantathai, Srinual; Julius, Nina; Matullat, Imke; Majchrzak, Dorota; Siegmund, Barbara; Seo, Han-Seok; Spangl, Bernhard; Duerrschmid, Klaus; et al.,
2023.
A cross-cultural study on odor-elicited life stage-associations.
Food Quality and Preference.
106(104810).
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2023.104810
-
Kreuzer, Michael; Pervier, Steve; Turille, Germano; Karpatcheva, Maria; Julius, Nina; Oreiller, Corrado; Berard, Joel,
2021.
Italian Journal of Animal Science.
20(1), S. 267-278.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.1080/1828051X.2021.1882346
-
Huber, Petra; Bongartz, Annette; Cezanne, Marie-Louise; Julius, Nina,
2018.
How far can we predict sensorial feelings by instrumental modeling?.
IFSCC Magazine.
1(21), S. 13-18.
-
Cezanne, Marie-Louise; Bongartz, Annette; Julius, Nina; Brombach, Christine; Schlüchter, Steffi,
2020.
Stepwise sugar reduction in breakfast cereals by different approaches without compromising taste [Poster].
In:
EUROSENSE 2020 : 9th European Conference on Sensory and Consumer Research, online, 13-16 December 2020.
-
Julius, Nina; Bongartz, Annette; Cezanne, Marie-Louise; Deneulin, Pascale; Guggenbühl, Barbara; Harms, Eugenia; Käser‐Käsermann, Fanny; Käser, Walter; Nuessli Guth, Jeannette; Amman, Jeanine,
2021.
In:
14th Pangborn Sensory Science Symposium, online, 9-12 August 2021.
-
Guksch, Thorsten; Cezanne, Marie-Louise; Julius, Nina; Kinner, Julia; Klauser, Eugenia; Bongartz, Annette,
2015.
In:
11th Pangborn Sensory Science Symposium, Göteborg, Sweden, 23-27 August 2015.
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Verfügbar unter: https://doi.org/10.21256/zhaw-1850
-
Bongartz, Annette; Cezanne, Marie-Louise; Julius, Nina,
2015.
.
In:
DLG - Ausschuss Sensorik, Hrsg.,
Fachvokabular Sensorik : Praxisleitfaden zur Beschreibung von Lebensmitteln mit allen Sinnen.
Frankfurt am Main:
Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft.
S. 212-221.
-
Chatelain, Karin; Julius, Nina,
2023.
Schokolade aus dem Fermenter : sensorische Evaluation von Schokoladen aus Zellkulturproduktion.
In:
DACH 3-Länder-Tagung, Stuttgart, Deutschland, 19.-20. Oktober 2023.
-
Huber, Petra; Bongartz, Annette; Cezanne, Marie-Louise; Julius, Nina,
2021.
How far can we predict sensorial feelings by instrumental modelling?.
In:
IFSCC International Benefactor webinar, online, 15 September 2021.
-
Huber, Petra; Bongartz, Annette; Cezanne, Marie-Louise; Julius, Nina,
2018.
How far can we predict sensorial feelings by instrumental modelling?.
In:
43rd National SICC Congress and 2nd IPCE Conference, Sestri Levante, Italy, 3-5 June 2018.