Local food for the future (LOFT)
Beschreibung
The project aims to improve vertical farming production and operational efficiency by combining innovative production know-how and technologies with enhanced sustainability. The approach will establish the feasibility and profitability of sustainable, year-round production of high-quality crops.
Eckdaten
Projektleitung
Stellv. Projektleitung
Florentina Gartmann, Nathalie Pfister
Projektteam
Michael Götz, René Itten, Nikita Krähenbühl, Laila Lüthi, Alex Mathis, Susanna Miescher, Gabriel Mäder, Nadine Rüegg, Matthias Stucki, Dr. Linda Tschirren, Silvan Wanner, Prof. Dr. Selçuk Yildirim
Projektpartner
YASAI AG; Agroscope; fenaco Genossenschaft
Projektstatus
laufend, gestartet 02/2022
Institut/Zentrum
Institut für Umwelt und Natürliche Ressourcen (IUNR); Institut für Lebensmittel- und Getränkeinnovation (ILGI)
Drittmittelgeber
Innovationsprojekt / Projekt Nr. 54107.1 IP-LS