Publications
Institute for Food and Beverage Innovation
The publications are arranged according to their topic:
Process design ¦ food chemistry ¦ food perception ¦ food technology ¦ packaging ¦ QM and food law ¦ food microbiology ¦ food biotechnology ¦ nutrition
Food chemistry
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Food perception
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2014.
Spitalkost : eine teure Vielfalt.
htr hotelrevue.
2014(23), pp. 15.
Available from: https://www.e-periodica.ch/digbib/view?pid=htr-005%3A2014%3A0%3A%3A528
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Hofer, Susanne; Brombach, Christine; Kauf, Peter,
2014.
Verpflegungsmanagement im Spital als Schnittstellenaufgabe.
Transfer.
2014(1), pp. 3.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-5015
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Müller, Claudia; Grabherr, Patrizia Margrith; Ott, Thomas; Brombach, Christine; Hauck, René,
2013.
A user-friendly tool for assessing sustainability of menus in large-scale catering [poster].
In:
Resource efficiency, governance and lifestyles : meeting report.
World Resources Forum 2013, Davos, Switzerland, 6-9 October 2013.
St.Gallen:
World Resource Forum WRF.
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Brombach, Christine; Clauss, Anne Sophie; Kinner, Julia; Bongartz, Annette; Böhm, Volker,
2013.
Healthy aging : first insights from the SENPAN-Study, the Wädenswil senior panel [poster].
In:
Swiss Public Health Conference 2013, Zurich, 15-16 August 2013.
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-1848
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2013.
Methoden der sensorischen und hedonischen Analytik.
Ernährungs Umschau.
2013(5), pp. 274-285.
Food technology
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Ullrich, Claudia; Zippel, Nina; Schmal, Anna; Krömker, Dörthe; Bode, Christiane; Parlesak, Alexandr,
2008.
Systemische Faktoren von Übergewicht/Adipositas bei Kindern im Vorschulalter [poster].
In:
7. Dreiländertagung der DGEM, der AKE und der GESKES (erschienen in: Aktuelle Ernährungsmedizin).
7. Dreiländertagung der DGEM, AKE und GESKES, Hamburg, Deutschland, 12.-14. Juni 2008.
Georg Thieme Verlag.
pp. 140.
Available from: https://doi.org/10.1055/s-2008-1079401
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Gubesch, Michaela; Theler, Barbara; Mathis, Alex; Dutta, Manjula; Baumer, Beatrice; Holzhauser, Thomas; Vieths, Stefan; Ballmer-Weber, Barbara K.,
2007.
Allergy.
62(11), pp. 1243-1250.
Available from: https://doi.org/10.1111/j.1398-9995.2007.01474.x
Packaging
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QM and food law
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Food microbiology
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Food biotechnology
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Nutrition
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2015.
Fleischkonsum im Vergleich : ein kleiner Streifzug durch drei Generationen.
GRÄSERLANDexpress.
pp. 9.
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Battaglia Richi, Evelyne; Baumer, Beatrice; Conrad, Beatrice; Darioli, Roger; Schmid, Alexandra; Keller, Ulrich,
2015.
Gesundheitliche Aspekte des Fleischkonsums.
Schweizerisches Medizin-Forum.
15(24), pp. 566-572.
Available from: https://doi.org/10.4414/smf.2015.02296
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2015.
Gleiche Chancen für alle Kinder? : Stärkung eines gesunden Ernährungsstils.
In:
10. Fachtag "Gesund aufwachsen mit allen!", Sächsische Landesvereinigung für Gesundheitsförderung, Dresden, Deutschland, 2. Oktober 2015.
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Sych, Janice Marie; Baumer, Beatrice; Steinemann, Nina; Küttel-Wuillemin, Martina; Bärlocher, Kurt; Brombach, Christine,
2015.
In:
12th European Nutrition Conference FENS, Berlin, 20-23 October 2015.
Available from: https://doi.org/10.1159/000440895
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Baumer, Beatrice; Brombach, Christine; Knöbel, Henriette; Lipp, Beatrice; Sych, Janice Marie,
2015.
Kriterien zur Beurteilung für das an Kinder gerichtete Lebensmittelmarketing : Endbericht.
Wädenswil:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.