Publications
Institute for Food and Beverage Innovation
The publications are arranged according to their topic:
Process design ¦ food chemistry ¦ food perception ¦ food technology ¦ packaging ¦ QM and food law ¦ food microbiology ¦ food biotechnology ¦ nutrition
Food chemistry
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Food perception
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Brombach, Christine; Flückiger, Stefan; Hege, Marianne; Grütter, Stefanie; Rohrmann, Sabine; Schader, Christian,
2017.
Zukunftsfähiges, gesundes Essen : was Konsumenten tun können.
Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin.
2, pp. 21-24.
Available from: https://www.rosenfluh.ch/media/ernaehrungsmedizin/2017/02/Zukunftsfaehiges-gesundes-Essen-Was-Konsumenten-tun-koennen.pdf
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2016.
Ernährungskommunikation über pflanzliche Proteine.
In:
24. Ernährungsfachtagung DGE-Sektion Thüringen, Jena, 10. November 2016.
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2016.
Mahlzeiten im Verlauf von drei Generationen.
In:
Tagung Care Gastronomie, Wangen a.A, 04. November 2016.
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2016.
Diät als Therapie - Fakten - Mythen.
In:
Fortbildungsveranstaltung für Ärzte in Klinik und Niederlassung: Patientenversorgung in Klinik und Praxis, Weimar, Deutschland, 5. Oktober 2016.
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2016.
In:
Fachtagung Hauswirtschaft und Dienstleistungen, Osnabrück, Deutschland, 4. Oktober 2016.
Food technology
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Schaub, Jolanda; Buchli, Jürg; Rombini, Sanzio; Gasser, Franz,
2016.
Energieverbrauch bei der Kernobstlagerung.
Obst- und Weinbau.
152(22), pp. 12-16.
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Müller, Claudia; Streule, Stefanie; Brechbühler Peskova, Marie; Buchli, Jürg,
2016.
Gewinnung und Verwertung von Kakaopulpe in Honduras [poster].
In:
53. Jahreskonferenz der Deutschen Gesellschaft für Ernährung, Fulda, Deutschland, 2.-4. März 2016.
Bonn:
Deutsche Gesellschaft für Ernährung.
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Baier, Urs; Mosberger, Lona; Gröbly, Dominik; Buchli, Jürg; Müller, Claudia,
2016.
Winterthur:
ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften.
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Sych, Janice Marie; Lacroix, Christophe; Stevens, Marc J.A.,
2016.
Vitamin B12 : physiology, production and application
.
In:
Industrial biotechnology of vitamins, biopigments, and antioxidants.
Weinheim:
Wiley.
pp. 129-159.
Available from: https://doi.org/10.1002/9783527681754.ch6
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Tinzl-Malang, Saskia Katharina; Rast, Peter; Grattepanche, Franck; Sych, Janice Marie; Lacroix, Christophe,
2015.
International Journal of Food Microbiology.
214, pp. 91-101.
Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2015.07.025
Packaging
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Yildirim, Selçuk; Franko, Telma T.; Wohlgemuth, Roland; Kohler, Hans-Peter E.; Witholt, Bernard; Schmid, Andreas,
2005.
Advanced Synthesis & Catalysis.
347(7-8), pp. 1060-1072.
Available from: https://doi.org/10.1002/adsc.200505075
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Yildirim, Selçuk; Zezula, Josef; Hudlicky, Tomas; Witholt, Bernard; Schmid, Andreas,
2004.
Advanced Synthesis & Catalysis.
346(8), pp. 933-942.
Available from: https://doi.org/10.1002/adsc.200404032
QM and food law
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Food microbiology
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Gantenbein-Demarchi, Corinne; Kovalj, Tamara; Kneifel, Wolfgang,
2004.
Thermal inactivation of Salmonella spp. and other microorganisms during chocolate making [poster].
In:
5th World Congress on Foodborne Infections and Intoxications, Berlin, Germany, 7-11 June 2004.
Food biotechnology
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Nutrition
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2017.
Challenges in the real world - the culture of eating : lecture at SMARTACT meeting 2017.
In:
SMARTACT Meeting, Konstanz, Deutschland, 10-12 October 2017.
Universität Konstanz.
Available from: http://streaming.uni-konstanz.de/fileadmin/mkz/fileserver/download/SMARTact_Diverse_2017-10-11_04_audio.mp3
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2017.
WädiInfo.
2017(9), pp. 21.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-3679
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2017.
Brotgenuss aus dem vollen Korn.
WädiInfo.
2017(8), pp. 21.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-3678
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2017.
Meals and eating practices in a multi-generational approach : a qualitative insight study.
In:
11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, 29 June - 1 July 2017.
Available from: https://www.scitechnol.com/conference-abstracts-files/2324-9323-C1-002-014.pdf
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2017.
Sommerzeit, Salatzeit : bunte Vielfalt auf dem Teller.
WädiInfo.
2017(7), pp. 21.
Available from: https://doi.org/10.21256/zhaw-3677